Як японці за 15 хвилин роблять кислі мандарини солодкими

Кислі мандарини – справжній бідник для новорічного настрою! Як може бути радість, коли улюблений усіма фрукт виявляється таким кислим? Але є деякі перевірені способи вибору мандаринів на ринку, за допомогою яких я точно зможу знайти соковитий і спелий фрукт. І навіть якщо вони мене підведуть, у мене завжди є хитрий трюк, який я вивчила від жителів Сонячної Японії. З ним я точно не ризикуватиму отримати кислий сюрприз!

Кислі мандарини і як їм уникнути

© Depositphotos

Завжди важу
Досвідчені люди знають: тяжкі мандарини завжди найсоковитіші. Як тільки фрукт знімають з дерева, він починає “сихати”. Якщо в кілограмовому пакеті мандаринок видно, що вони ледь важать, то з них важко очікувати соковитості та особливої солодкості. Я завжди намагаюся обирати мандарини, важчі на дотик, і не обираю сухі фрукти.

© Depositphotos

Також свіжість мандарина можна визначити за станом його шкірки та “темечка”. Так називають місце, яким фрукт прикріплювався до гілки. Якщо шкірка мандарина тверда, а “темечко” біле й м’яке, то все в порядку. Але якщо шкірка м’яка і легко відлущується, а на “темечку” видно темні плями, це ознака того, що мандарин вже несвіжий.

© Depositphotos

Сорт має значення

Найсолодшими та найсоковитішими сортами мандаринів є іспанський “Клементін” і японський “Сацума”. Щоб бути впевненою, що мандарини справді солодкі, я завжди звертаю увагу на їх колір, особливо, коли купую турецькі мандарини. Чим яскравіше виглядає шкірка, тим солодші вони будуть. Так само себе ведуть ці сорти.

© Depositphotos

Виправдовую помилки

На жаль, іноді навіть найуважніший покупець може допустити помилку. Проте таку помилку завжди можна виправити. Якщо я впевнена, що купила недозрілі фрукти, я залишаю їх на підвіконні під сонячними променями на 2-3 дні. Вони стають набагато солодшими.

© Depositphotos

Але якщо немає часу чекати, можна використовувати старовинний японський метод. По-перше, я наповнюю миску гарячою водою, підігрітою до 40 градусів. Потім я поміщаю мандарини туди на 10 хвилин. Після цього я перекидаю їх в іншу миску з холодною водою ще на 5 хвилин. Кислі мандарини раптом стають солодкими. Перевірено, цей метод завжди працює!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як японці за 15 хвилин роблять кислі мандарини солодкими
Одинокий пес у дороги: история о предательстве и спасении