Борщ без м’яса: старовинний та цікавий рецепт
Свекор мого чоловіка, побачивши, як я готуюся до сімейного обіду, грустно зауважив: “Борщ без м’яса — гроші на вітер”. Проте я не вирішила ображатися на свекра. Він, звісно, не знав, що я готую борщ за старовинним сімейним рецептом, який мені залишила прабабуся. І, як я і сподівалася, після обіду свекор змінив свою думку. Тепер і Борис Арнольдович, і навіть його дружина, моя свекруха, погоджуються зі мною: борщ без м’яса може бути навіть смачнішим за звичайний!

Інгредієнти
1 картоплянина
1 луковина
1 морква
1 свекла половина капусти
3 ст. л. томатної пасти
2 ст. л. універсальної приправи
3 ч. л. цукру
часник за смаком
зелена цибуля
соняшникова олія для пожарки
сіль за смаком
перець за смаком

Приготування
Спершу підготуй овочі. Лук наріж маленькими кубиками, моркву та свеклу натри на великій терці, картоплю наріж соломкою, зелень цибулі розкрий, часник наріж дрібненько, капусту нашинкуй.

В розігріту сковорідку висип лук, а потім моркву. Обсмаж їх. Під час смажки додай на сковорідку натерту свеклу. Додай також універсальну приправу, посоли, за бажанням додай чорного меленого перцю. Все вище перелічене обсмажуй 5 хвилин. Потім додай томатну пасту, влей 50 мл води, усе добре перемішай і тушкуй ще 5 хвилин.

В каструлю з кип’ятком висип картоплю, посоли, зніми піну і вари до напівготовності. На цьому етапі додай капусту і вари ще 3–4 хвилини. Тепер туди ж додай підсмажку, цукор, добре перемішай, вари ще 5 хвилин. За 2 хвилини до готовності додай часник. Завершальним акордом буде додавання зеленої цибулі.

Справа зроблена, відмінний борщ без м’яса готовий. Впевнена, такий перший страва ти будеш готувати знову і знову. Смачного!