Рецепт пікантних крилець «Баффало» та кисло-солодкого соусу до них

Привіт, мене звати Вікторія, і сьогодні я хочу розповісти вам про легендарні крильця “Баффало”. Навіть якщо ви не фанат фастфуду, напевно чули про них. Ці хрумкі і надзвичайно смачні крильця подаються з різними соусами і стали популярним перекусом для великих компаній. Але вам не потрібно ходити до дорогих ресторанів, щоб скуштувати відомі крильця “Баффало”. Адже цю смакоту можна приготувати навіть вдома.

© Depositphotos

Крильця «Баффало»
Давайте зануримось у 1964 рік в невелике американське містечко Баффало, штат Нью-Йорк. У сімейному барі “Якір” було подано першу тарілку смажених крильців, яка стала частиною історії. Моя мама приготувала це курча для компанії друзів мого брата. Ця страва дуже сподобалася молоді, а потім і іншим жителям містечка. Незабаром крильця “Баффало” здобули всесвітню славу.

Не дивно, що крильця стали настільки популярними. Хрумка і соковита курча з гострим соусом – це просто насолода для смаку. І щасливо, що крильця можна приготувати навіть вдома в духовці. У рецепті немає нічого складного. Також перегляньте рецепти маринаду для курки.

© Depositphotos

Інгредієнти:

  1. 1 кг курчатних крильців
  2. 3–4 ст. л. соєвого соусу
  3. 3 зубчики часнику
  4. чорний мелений перець за смаком

    Для соусу:
  5. 50 г вершкового масла
  6. 50 г томатної пасти
  7. 30 г коричневого цукру
  8. 1/3 ч. л. солі
  9. гострий перець за смаком
  10. 1 зубчик часнику
  11. чорний мелений перець за смаком

    Приготування:

    1. Для маринаду роздавіть 3 зубчики часнику і дрібно наріжте їх. Додайте часник до крильців і перемішайте. Також додайте соєвий соус і чорний мелений перець. Залиште крильця маринуватися при кімнатній температурі принаймні 30 хвилин.

© Depositphotos

2. Замариновані крильця викладіть на противень, перед цим видаливши залишки часнику, щоб він не пригорів у духовці. Поставте духовку підігріватися до температури 220 градусів. Відправте крильця в духовку на 20 хвилин. Протягом цього часу перевертайте крильця, щоб вони підрум’янились з обох сторін.

© Depositphotos

Соус

1. На маленькому вогні розтопіть 50 г вершкового масла. Додайте до нього коричневий цукор. Для гостроти також додайте перець чілі (сушений, рідкий або у порошку).

2. Коли цукор розчиниться, додайте томатну пасту. Перемішайте соус, але не доводьте його до кипіння. Посоліть соус і додайте до нього тертий часник.

© Depositphotos

3. Запечені крильця залейте соусом і перемішайте. Також можете додати чорний мелений перець за смаком. Залиште крильця на 10 хвилин, щоб соус розподілився і вбрався в курча.

© Depositphotos

Крильця виходять дуже соковитими і смачними, а поєднання з глазурним кисло-солодким соусом надає їм гострих ноток. Не дивно, що крильця “Баффало” так сподобалися американцям!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рецепт пікантних крилець «Баффало» та кисло-солодкого соусу до них
Чому у німецьких господарок будинок сяє чистотою