Зазвичай, коли мене, Вікторію, запитують про французьку кухню, я одразу уявляю багато зелені, ароматних спецій і оливкової олії. Французька кухня відома своїми салатами, сирами, йогуртом та рибними стравами. Проте, тільки досвідчені кулінари знають, наскільки популярні в Франції бобові! Справжні французькі господині регулярно готують фасоль в томатному соусі. Рецепт цієї страви, ситної і водночас корисної, я поділюся з вами нижче.

Фасоль в томатному соусі, класичний французький рецепт
Середземноморські традиції
На відміну від наших уявлень, бобові є улюбленою стравою французів. Зазвичай французька родина приготовлює собі обід або вечерю як мінімум раз на тиждень з супами, кашами та навіть запіканками із фасолі та чечевиці. Різноманіття таких страв вражає! Говорять, кількість сортів бобових в Франції навіть не поступається кількості сортів їхніх знаменитих сирів.

Інгредієнти:
- 500 г великої білої фасолі;
- 2 помідори;
- 2 моркви;
- 1 болгарський перець;
- 1 цибуля;
- 1 корінь селери;
- 3 зубчики часнику;
- 100 мл соняшникової олії;
- 2 ст. ложки томатної пасти;
- 1 лавровий лист;
- сіль за смаком;
- цукор за смаком;
- чорний перець за смаком.

Приготування:
- Спочатку варіть фасоль протягом півгодини, а потім залиште її у гарячій воді ще годину. Тепер розкладіть фасоль у форму для запікання тонким шаром.

2. Поріжте цибулю, моркви, селеру та болгарський перець на кубики. Дрібно наріжте часник. Спочатку обсмажте цибулю на сковороді на соняшниковій олії до зміни кольору, а потім додайте часник, селеру, моркву та болгарський перець. Після цього тушкуйте всі ці овочі протягом 10 хвилин.

3. Тепер додайте нарізані помідори, спеції, томатну пасту та склянку теплої води до овочів. Покрийте сковороду кришкою і варіть вміст на мінімальному вогні протягом чверті години.

5. Залейте фасоль овочевим соусом, прикрийте фольгою і запікайте 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Після цього зніміть фольгу і запікайте ще півгодини.
Перевірте фасоль, якщо вона ще не м’яка, продовжуйте запікати, доливаючи воду за потреби. Коли фасоль готова, прикрийте страву фольгою і дайте їй настоятися.

5. Ось і все, класична французька фасоль в томатному соусі готова. І смак, і аромат її – вище всяких похвал! Смачного!
Цей рецепт фасолі в томатному соусі – справжній скарб з французької кухні, і я впевнена, що він сподобається як вам, так і вашим гостям. Бон апетіт!