Як приготувати незвичайний гратен, замінивши картоплю на гарбуз

Зазвичай, коли мене, Вікторію, запитують про французьку кухню, я одразу уявляю багато зелені, ароматних спецій і оливкової олії. Французька кухня відома своїми салатами, сирами, йогуртом та рибними стравами. Проте, тільки досвідчені кулінари знають, наскільки популярні в Франції бобові! Справжні французькі господині регулярно готують фасоль в томатному соусі. Рецепт цієї страви, ситної і водночас корисної, я поділюся з вами нижче.

© Depositphotos

Фасоль в томатному соусі, класичний французький рецепт

Середземноморські традиції

На відміну від наших уявлень, бобові є улюбленою стравою французів. Зазвичай французька родина приготовлює собі обід або вечерю як мінімум раз на тиждень з супами, кашами та навіть запіканками із фасолі та чечевиці. Різноманіття таких страв вражає! Говорять, кількість сортів бобових в Франції навіть не поступається кількості сортів їхніх знаменитих сирів.

© Depositphotos

Інгредієнти:

  • 500 г великої білої фасолі;
  • 2 помідори;
  • 2 моркви;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибуля;
  • 1 корінь селери;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль за смаком;
  • цукор за смаком;
  • чорний перець за смаком.

© Depositphotos

Приготування:

  1. Спочатку варіть фасоль протягом півгодини, а потім залиште її у гарячій воді ще годину. Тепер розкладіть фасоль у форму для запікання тонким шаром.

© Depositphotos

2. Поріжте цибулю, моркви, селеру та болгарський перець на кубики. Дрібно наріжте часник. Спочатку обсмажте цибулю на сковороді на соняшниковій олії до зміни кольору, а потім додайте часник, селеру, моркву та болгарський перець. Після цього тушкуйте всі ці овочі протягом 10 хвилин.

© Depositphotos

3. Тепер додайте нарізані помідори, спеції, томатну пасту та склянку теплої води до овочів. Покрийте сковороду кришкою і варіть вміст на мінімальному вогні протягом чверті години.

© Depositphotos

5. Залейте фасоль овочевим соусом, прикрийте фольгою і запікайте 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Після цього зніміть фольгу і запікайте ще півгодини.

Перевірте фасоль, якщо вона ще не м’яка, продовжуйте запікати, доливаючи воду за потреби. Коли фасоль готова, прикрийте страву фольгою і дайте їй настоятися.

© Depositphotos

5. Ось і все, класична французька фасоль в томатному соусі готова. І смак, і аромат її – вище всяких похвал! Смачного!

Цей рецепт фасолі в томатному соусі – справжній скарб з французької кухні, і я впевнена, що він сподобається як вам, так і вашим гостям. Бон апетіт!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як приготувати незвичайний гратен, замінивши картоплю на гарбуз
История о собаке, которую бросили у мусорки зимой