Як приготувати грецьку квасолю в томатному соусі?

Якщо запитати звичайну людину, що саме вона думає про грецьку кухню, незнайомець насамперед уявить багато зелені, спецій та оливкової олії. Грецька кухня відома своїми салатами, сиром, йогуртом і рибними стравами. Але лише досвідчені кулінарі знають, наскільки популярні в Греції бобові! Адже грецькі шеф-кухарі не уявляють свого життя без фасолі та чечевиці. Фасоль в томатному соусі, рецепт якої ви знайдете нижче, – типова грецька страва, ситна, але при цьому дуже корисна.

© Depositphotos

Середземноморські традиції

Навіть попри наше уявлення, страви з бобових – улюблена їжа греків. Зазвичай грецька родина як мінімум раз на тиждень влаштовує для себе справжній святковий стіл з супами, кашами та навіть запіканками з фасолі та чечевиці. Різноманіття таких страв дійсно вражає! Кажуть, що кількість сортів бобових у Греції не поступається навіть численності їхніх знаменитих сирів.

© Depositphotos

Інгредієнти:

  • 500 г великої білої фасолі;
  • 2 помідори;
  • 2 моркви;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 луковина;
  • 1 корінь селери;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль за смаком;
  • цукор за смаком;
  • чорний перець за смаком.

© Depositphotos

Приготування:

  1. Варіть фасоль протягом півгодини, після чого залиште її у гарячій воді ще на годину. Тепер вийміть її із води і викладіть в форму для запікання, а потім розпочніть приготування овочів.

© Depositphotos

2. Помідори, луковину, моркви, селеру та болгарський перець помийте, зніміть шкірку та наріжте кубиками. Розтерті зубчики часнику. Приготуйте лук на сковороді в соняшниковій олії до зміни кольору, потім додайте до нього часник, селері, моркву та болгарський перець. Тушкуйте цю овочеву суміш протягом 10 хвилин.

© Depositphotos

3. Тепер додайте до овочевої суміші нарізані кубиками помідори, спеції, томатну пасту та склянку теплої води. Накрийте сковороду кришкою та готуйте її на мінімальному вогні протягом чверті години.

© Depositphotos

4. Залійте фасоль отриманим томатним соусом, накрийте фольгою та запікайте 40 хвилин у розігрітій до 170 градусів духовці. Після цього зніміть фольгу та запікайте ще півгодини. Перевірте фасоль, якщо вона ще залишається жорсткою, продовжуйте запікати, за необхідності доливаючи воду. Коли фасоль готова, прикрийте страву фольгою та дайте їй настоятися.

© Depositphotos

Ось і все, перед вами класична грецька фасоль в томатному соусі. Як смак, так і аромат цієї страви – просто неймовірні! Смачного!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як приготувати грецьку квасолю в томатному соусі?
Чому яйця не можна варити довго (не більше 12 хвилин)