В який бік фольги загортати продукти для запікання

Зазвичай люди поділяються на дві категорії: одні люблять готувати, а інші без проблем можуть потім помити гору посуду та кухонних приладів. Однак, на жаль, часто у мене немає поряд зі мною тих других, які б після приготування вибралися. Тому на допомогу мені приходять господарські хитрощі. Фольга для запікання — невід’ємна річ для кожної господині. Страви, приготовані з нею, виходять такими самими смачними і ароматними, як і на вугіллі. А плитка залишається чистою, як ні в чому не бувало. Рулон фольги, розгорнутий на декі, врятує мене під час приготування невеликих десертів, а також коли я готую м’ясо і рибу.

© Depositphotos

Фольга для запікання

Вибір підходящого рулону фольги для запікання страв Важливо вміти вибрати підходящу фольгу. Для будь-якого способу готування краще використовувати товсту фольгу. Так я можу не турбуватися, що в процесі запікання вона розірветься або деформується. Однак, якщо у мене під рукою лише рулон тонкої фольги, розгніватися не варто. Просто складу її у декілька шарів і надійно закріплю з кожного боку.

© Depositphotos

Контакт продуктів з повітрям під час приготування

Під час запікання в фользі страви з м’яса та риби важливо, щоб не було контакта продукту з повітрям. Тому треба добре закріплювати краї фольги з обох сторін. Проте під час приготування фруктів та овочів повітря не заважатиме. Завдяки контакту з ним продукти пропарюватимуться і будуть м’якими. Якщо ж я любителька смаженого, тоді щільно завертайте фольгу.

© Depositphotos

Як досягти золотавої хрусткої шкірки

Звісно, підсмажена до золотавого кольору страва виглядає дуже спокусливо та апетитно. Однак використовуючи фольгу, не всім вдається досягти такого ефекту. Тому важливо спочатку довести страву до готовності, а після розгорнути або зняти фольгу. Витримайте так 10–15 хвилин, поки не побачите бажаної золотавості. Рекомендується запікати страву під верхнім вогнем. Але навіть у звичайній духовці також вийде хрустка шкірка. Тільки в такому випадку варто зняти фольгу за 5–10 хвилин до готовності. Інакше страва може перетворитися просто на чорне вугілля.

© Depositphotos

Матова і блискуча сторона: якою стороною обгортати продукти

Якщо придивитися до фольги, можна помітити, що її сторони відрізняються. Одна блищить, а інша більше матова без блиску. Від того, якою стороною я розташовую фольгу на плитці, залежить якість запікання і смак кінцевого продукту. Тому будьте уважні. Блискуча сторона рулону краще віддає тепло і менше прилипає до продуктів. Тому важливо переконатися, що зовні буде саме матова сторона фольги.

© Depositphotos

Температурний режим під час запікання страви Якщо для приготування страви я використовую не відкритий вогонь, а духовку, температурний режим буде відрізнятися. М’ясо треба запікати при температурі 170 градусів, птицю — при 160 градусах,

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: