Багато людей думають, що приготувати соковите і м’яке м’ясо для шашлику дуже складно. Проте, з точки зору справжнього умільця, ситуація виглядає зовсім інакше. Звісно, для ідеального м’яса потрібні певні зусилля. Але при належному старанні з цим завданням справиться навіть новачок, особливо якщо скористається моїми сьогоднішніми порадами. Адже нижче ти знайдеш три перевірені рецепти, завдяки яким м’ясо для шашлику стає надзвичайно ніжним!
Ніжне м’ясо для шашлику. Мої перевірені рецепти

Найважливіший аспект
Якщо ти справжній гриль-мастер, ти знаєш, що для смачного шашлику в першу чергу потрібен добре підготовлений маринад. Саме тому я не відхиляюся від перевіреного рецепта маринаду. А точніше, рецептів, їх у мене тут цілий арсенал. Вони підходять для будь-якого м’яса.

Нехай ніхто не думає, що найкраще м’ясо для шашлику можна отримати лише з говяжої печінки, замаринованої в повнолунні. Телятина, свинина або курятина теж чудово підходять, все від маринаду залежить! Я покажу тобі три різні рецепти, які підійдуть на будь-який смак і бюджет.

Простий спосіб – ківі
Самий простий і найшвидший спосіб отримати ніжне м’ясо для шашлику – втерти в нього ківі. На два кіло м’яса тобі знадобиться один фрукт. Спелу, м’яку ківі можна просто розтерти в пюре голими руками і втерти цю кашу в м’ясо.

Якщо ківі занадто тверде для таких фокусів, спершу його доведеться нарізати на маленькі шматочки. Потім все-таки втерти ці шматочки в м’ясо. До компанії ківі підійдуть будь-які спеції на твій смак і лук практично в будь-якій кількості. М’ясо для шашлику стане ніжним і м’яким вже через півгодини після процедури!

Спосіб для естетів – гранатовий маринад
Тут тобі знадобляться кілька гранатів і пляшка сухого червоного вина. На чотири кіло м’яса знадобиться один фрукт і склянка напою. Додай лук за смаком, і маринад готовий! Замочене в ньому м’ясо залиште в холодильнику на ніч, а за годину до смаження посоліть і ретельно розмішайте сіль у маринаді. Результат точно сподобається тобі!

Найпростіший спосіб – мінеральна вода
Мінеральна вода приходить на допомогу гриль-мастеру, коли особливо ламати голову над м’ясом немає ні часу, ні бажання. Просто залей м’ясо для шашлику мінеральною водою, придавіть зверху гнітом і залиште в такому вигляді на 2 години. Потім вилийте мінералку, додайте спеції і майонез, за бажанням доповніть картину сметаною. Через чверть години вже можна буде приступити до смаження!