Курка на святковому столі – приємний гість, але рідко з’являється. На Різдво зазвичай вони віддають перевагу індичці, на Новий рік – яловичину чи свинину. А проте добре приготована курка здатна стати справжньою прикрасою новорічного столу! Особливо якщо додати до м’яса трохи новорічного настрою. Тоді у вас вийде курка з мандаринами – незвичайна страва, але дуже смачна.
Курка з мандаринами, незвичайна страва для святкового столу

Соковито і смачно
Новий рік у мільйонів людей асоціюється передусім з ароматом мандаринів. Тому курка з мандаринами буде ідеальною стравою для створення новорічного настрою вдома. Зрештою, краще аромату мандарина може бути лише разом з ароматом свіжо приготованої птиці!

Інгредієнти:
- 12 курячих ніжок;
- 6 мандаринів;
- 5 зубків часнику;
- 4 ст. ложки оливкової олії;
- 2 ст. ложки соєвого соусу;
- 2 ст. ложки коньяку;
- Корінь імбиру;
- Чорний молотий перець за смаком;
- Паприка за смаком;
- Сіль за смаком.

Приготування:
- Спочатку помийте мандарини, імбир, часник і курячі стегна. Потім зніміть з курки шкіру і відокремте м’ясо від кісток. М’ясо покладіть в окрему посудину, посоліть і залиште на півгодини.

2. Мандарини очистіть від шкірки і розділіть на дольки. Зубчики часнику і корінь імбиру натерть на дрібній терці. У окремій посудині змішайте тертий імбир і часник, додайте соєвий соус, паприку, перець і коньяк.

3. Куряче філе обсмажте на сковороді на оливковій олії до золотистої скоринки з обох сторін. Готові стегна залійте імбирно-часниковим маринадом на 10 хвилин. Потім розташуйте філе і мандарини в формі, зверху залійте залишками маринаду і запікайте 15-20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

4. Коли курка з мандаринами буде готова, ви відразу про це дізнаєтеся завдяки її неперевершеному аромату. Смачного!