Старовинний рецепт котлет по-грузинськи. Соковиті навіть на третій день

Сьогодні я хочу поділитися з тобою чарівним рецептом, який стане справжнім відкриттям. Це блюдо поєднує в собі ніжність курячого філе, аромат свинини та прянощі в кращих традиціях грузинської кухні. Це котлети по-грузинськи. Готова дізнатися, як приготувати цей кулінарний шедевр?

© Depositphotos

Як приготувати соковиті котлети по-грузинськи: стародавній родинний рецепт

Колись моя подруга Лена поділилася секретом рецепта котлет по-грузинськи, який вона дізналася від своєї мами, яка народилася в Грузії. Виявляється, це блюдо передавалося з покоління в покоління, але Лена все ж вирішила подарувати мені цей смачний родинний секрет. Ми приготували котлети разом, і результат вразив мене — соковиті, ароматні та з унікальними прянощами. З того часу це блюдо стало одним із моїх улюблених.

© Depositphotos

Перед тим, як розпочати готувати, не забудь перевірити, чи всі необхідні інгредієнти є в наявності. Інгредієнти, які тобі знадобляться:

  1. Філе куряче — 1 кг
  2. Свинина — 400 г
  3. Молоко — 150 мл
  4. Крахмал — 30 г
  5. Лук репчатий — 2 шт
  6. Лук-порей — 100 г
  7. Чеснок — 5 зубків
  8. Сухарі панірувальні — 100 г
  9. Петрушка — 30 г
  10. Кинза — 2 ч. ложки
  11. Паприка — 2 ч. ложки
  12. Гострий перець — 1 ст. ложка
  13. Сіль — 2 ч. ложки
  14. Рослинна олія

© Depositphotos

Приготування котлет

Тепер перейдемо до найцікавішого — приготування котлет по-грузинськи. Цей захоплюючий рецепт розпочинається з підготовки інгредієнтів. По-перше, нам потрібно розігріти олію на сковороді. Ми дрібно наріжемо чеснок і підсмажимо його до появи апетитного аромату. Далі додамо крупно нарізаний лук та лук-порей і будемо смажити їх до м’якості.

© Depositphotos

Наступний крок — підготовка фаршу. Поки лук і чеснок радують твій ніс ароматами, пропустимо куряче філе та свинину через м’ясорубку, щоб отримати смачний фарш. Переложи його в глибоку миску та додай підсмажений лук і чеснок для насиченого смаку та аромату.

© Depositphotos

Далі дрібно наріжемо свіжу зелень, кинзу та петрушку. Додамо їх в миску з фаршем. Молоко та крахмал також внесуть свій внесок у текстуру та смак котлет. Не забуваємо солити за смаком.

Формуємо та смажимо котлети

Тепер переходимо до формування котлет. Викладаємо фарш на робочу поверхню і обережно відбиваємо його, щоб він став щільнішим. Це відмінний спосіб зробити страву більш апетитною. Тепер тобі потрібно сформувати котлетки. Звісно, ти можеш зробити їх будь-якої форми і розміру, але будь уважною, адже занадто великі котлети будуть готуватися довше.

© Depositphotos

Завершальним етапом будуть паніровка і смаження. Кожну котлету обваляємо в панірувальних сухарях, щоб надати хрустку корочку. На розігрітій сковороді з рослинною олією смажимо котлети по 5 хвилин з кожного боку до золотистості. Потім відправляємо їх в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів. І ось неймовірно смачні та ароматні котлети по-грузинськи готові!

© Depositphotos

Соковиті та ароматні котлети стануть для тебе і твоєї родини незабутнім обідом або вечерею. Аромат грузинської кухні заповнює дім, а кожен смачний шматочок приносить радість. Також ти можеш експериментувати з приправами та соусами. Грузинська кухня надає безліч варіантів для творчості. Подаючи котлети по-грузинськи з лавашем, салатами та ткемалі, твої гастрономічні враження стануть ще більш незабутніми.

© Depositphotos

Головне в кулінарії — це з любов’ю готувати для себе та своїх близьких. Бажаю тобі в кулінарних пригодах і смачного апетиту!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Старовинний рецепт котлет по-грузинськи. Соковиті навіть на третій день
Як приготувати незвичайний турецький десерт “Джезер’я” без випічки