Як приготувати класичну котлету по-київськи згідно з рецептом столітньої давності

Сьогодні я хочу поділитися з вами великолепним рецептом, який відкриє для вас справжню жемчужину української кухні – котлету по-київськи. Це старовинний рецепт, який варто знати і поважати. Деякі стверджують, що справжня котлета по-київськи може бути лише з кісточкою!

Котлета по-київськи, жемчужина української кухні

© Depositphotos

Старовинний рецепт

Колись котлета по-київськи була незмінним стравою у будь-якому ресторані мережі “Інтурист”. Вперше її почав готувати ресторан на Крещатику, успадкувавши рецепт від французьких кулінарів. Саме вони колись готували такі котлети для аристократів. На честь поварів, які відновили старовинну страву, блюдо отримало назву “котлета по-київськи”!

© Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1,2 кг курчати;
  • 300 мл рослинної олії;
  • 190 г вершкового масла;
  • 140 г сухарів для панірування;
  • 100 мл молока;
  • 60 г пшеничного борошна;
  • 2 курячі яйця;
  • 20 г петрушки;
  • Сіль (за смаком).

© Depositphotos

Приготування:

  1. Зніміть шкіру з курчати і розділіть філе грудок разом з плечовою кісткою на ніжці. Потім розташуйте філе з внутрішньою стороною догори, зробіть надріз вздовж посередині у обидва боки. Зіберіть половинки філе так, щоб помістилася начинка, і обережно відбийте молотком. Видаліть білі сухожилля.

© Depositphotos

2. У глибокій посудині змішайте розтоплене вершкове масло і нарізану петрушку. Посоліть суміш і ретельно перемішайте до однорідності. Розлейте суміш у дві плоскі форми і помістіть обидві в морозильник на 5 хвилин. Потім помістіть начинку в філе, добре заверніть і знову помістіть в морозильник на 5 хвилин.

© Depositphotos

3. У окремій посудині розбийте яйця разом з молоком. Майбутні котлети обваляйте у борошні, потім в яєчній суміші, знову у сухарях для панірування, потім ще раз в суміші і знову в сухарях.

© Depositphotos

4. Відігрійте рослинне масло в фритюрниці до 200 градусів. Обсмажуйте котлети в глибокому жиру протягом 5 хвилин до золотистої корочки, а потім ще 10 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці.

© Depositphotos

5. Роботу завершено, класична котлета по-київськи готова! Перед подачею не забудьте протримати її кілька хвилин на рушнику, щоб позбутися зайвого жиру. Смачного!

Це класичний рецепт котлети по-київськи, який дозволить вам насолодитися аутентичним смаком цієї чудової страви. Насолоджуйтеся!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як приготувати класичну котлету по-київськи згідно з рецептом столітньої давності
Чому яйця не можна варити довго (не більше 12 хвилин)