Як за допомогою цукру швидко розморозити м’ясо

М’ясо і цукор – не найпоширеніше поєднання в кулінарії. Безсумнівно, воно використовується у багатьох стравах високої кухні. Але типова сучасна господиня рідко знаходить привід застосовувати в одному рецепті і м’ясо, і цукор. Я – виняток із правил, оскільки використовую цю пару продуктів разом вже не один десяток років. Проте в моєму домі цукор додають до м’яса не для кулінарних експериментів, а щоб легко і просто готувати інші страви.

© Depositphotos

М’ясо і цукор: старий, але все ще дієвий порада

Вічна проблема

Нормальне розморожування м’яса завжди вимагає від господині або багато часу, або багато зусиль. Зазвичай доводиться планувати все з урахуванням кількох годин, після яких м’ясна “окаменілість” перетвориться в щось годне для приготування. Звісно, можна прискорити процес за допомогою мікрохвильової печі, але не всі згідні на це.

© Depositphotos

Нормальне розморожування м’яса завжди вимагає від господині або багато часу, або багато зусиль. Зазвичай доводиться планувати все з урахуванням кількох годин, після яких м’ясна “окаменілість” перетвориться в щось годне для приготування. Звісно, можна прискорити процес за допомогою мікрохвильової печі, але не всі згідні на це.

© Depositphotos

Жарт жартом, а справа справою

Спочатку я подумала, що старенька сміється наді мною. Ведуть, бабуся сказала буквально наступне: “Просто підсолодь м’ясо належним чином, і ніяких проблем не буде”. Однак бабуся не замучила мене і відразу розклала все по поличках. Здається, в неї існував особливий рецепт заморожування м’яса!

© Depositphotos

Попередня підготовка для способу бабусі вимагала мінімальних зусиль. Старенька просто нарізала м’ясо перед заморожуванням на відносно невеликі шматочки, по 200-300 грамів кожен. А коли якась рецепт вимагав від неї м’яса, бабуля витягала один з таких кусочків і погружала в спеціальний розчин.

Цукор не лише солодкість!

Бабуся брала дві третини каструлі води і підігрівала її до 50 градусів – температури, при якій воду ще можна було утримувати в руці, якщо захотілося. В гарячу воду вона додавала столову ложку цукру, розмішувала до однорідності, а потім занурювала туди потрібний шматок м’яса.

Зразу скажу, що жодного негативного впливу на смак м’яса такий розчин не має. Навпаки, після “цукрової купелі” м’ясо набуває особливого м’якого смаку, а разом із кінцями втрачає будь-яку жорсткість. І готувати стає в рази простіше, і всім дому подобається. Самі позитивні моменти!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як за допомогою цукру швидко розморозити м’ясо
Як я швидко і просто готую сирну запіканку без борошна із цедрою лимона