Зазвичай на новорічному столі страви виходять досить калорійними. Передо мною, Вікторією, виникає нелегкий вибір — або дати собі волю на пару днів, а потім місяць боротися з наслідками, або сумно глядіти, як справжні гурмани виносять страви. На щастя, навіть на новорічний стіл можна подавати низькокалорійні страви, якщо є бажання. Моя сьогоднішня дієтична версія “Мімози” — ідеальний приклад цього.
Дієтична “Мімоза” для новорічного столу

Прості зміни
Щоб досягти відношення в 95 калорій на 100 г салату, я зробила всього лише кілька простих процедур. Консервовану сардину, звичайну для любителів звичайної “Мімози”, замінила на консервованого тунця. А на зміну жирному майонезу прийшов саморобний і дуже смачний соус із йогурту і гірчиці.

Інгредієнти:
1 банка консервованого у власному соку тунця
50 г нежирного твердого сиру
3 курячих яйця
1 варена морква половина луковини
5 ст. л. нежирного йогурту
1 ст. л. соєвого соусу
1 ч. л. гірчиці червона ікра (за бажанням)

Приготування
1. Злий з консервів сік, потім обережно розми масочки тунця виделкою. Яйця та моркву окріпіть, сир натерте на мелкій терці.

2. У окремому посудині налейте йогурт, гірчицю і соєвий соус. Тщательно перемішайте вміст посудини.

Викладіть шари салату в такому порядку: терті білки => твердий сир => тунець => лук і моркву => терті жовтки. Не забувайте просмажувати кожен шар соусом. Зверху за бажання можна прикрасити страву червоною ікрою.

Вот и всё, наша диетическая «Мимоза» готова. Как видишь, готовится это блюдо очень быстро и при этом содержит минимум калорий. Приятного аппетита!