Рецепт напою з «Гаррі Поттера»

Вершкове пиво – це напій, який багатьом знайомий як популярний напій у чарівному світі “Гаррі Поттера”. Казкову версію цього напою можна скуштувати в тематичних парках, присвячених “Гаррі Поттеру”. Більшість відвідувачів цих парків – діти, тому сливочне пиво, яке подають там, є солодким молочним коктейлем. Проте ми пропонуємо вам оригінальний рецепт справжнього, непідробного вершкового пива!

Сливочне пиво, справжній рецепт чарівного напою

© Depositphotos

Частина історії

Насправді сливочне пиво винайшли в Англії майже 500 років тому. Історики-кулінари відшукали перший опублікований рецепт цього напою у книзі рецептів, яка була видана в 1588 році. Сливочне пиво було дуже популярним у часи династії Тюдорів і після їх падіння, але з часом воно вийшло з активного вжитку. Проте навіть сьогодні в англійській глибинці можна знайти трактир, де подають цей напій, сварений за цим рецептом.

© Depositphotos

Інгредієнти:

  • 500 мл нефільтрованого пива;
  • 250 мл вершків з жирністю не менше 10%;
  • 2 жовтка яєць;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 8 г сливочного масла;
  • Щіпка гвоздики;
  • Щіпка кориці;
  • Щіпка імбиру;
  • Щіпка мускатного горіха;
  • Сіль за смаком.

© Depositphotos

Приготування:

  1. Змішайте жовтки яєць і цукор в одній посудині і взбийте їх венчиком до утворення однорідної маси. Розтопте сливочне масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

© Depositphotos

2. Перелейте пиво в каструлю і підігрівайте на середньому вогні до температури 70-80 градусів, не доводячи напій до кипіння. Знизьте потім вогонь і повільно влийте в пиво яєчно-цукрову суміш, постійно помішуючи вміст каструлі венчиком.

© Depositphotos

3. Потім повільно додайте в пиво розтоплене сливочне масло, ретельно перемішуючи вміст каструлі. Продовжуйте помішувати протягом 7 хвилин.

© Depositphotos

Тепер обережно додайте до пива вершки та прокип’ятіть напій на слабкому вогні ще 2-3 хвилини. Після зняття з вогню дайте напою настоятися протягом 20-25 хвилин.

© Depositphotos

Готово, традиційний різдвяний напій часів династії Тюдорів готовий. Перед подачею гостям не забудьте прикрасити сливочне пиво взбитими вершками!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рецепт напою з «Гаррі Поттера»
Як за допомогою цукру швидко розморозити м’ясо