Вершкове пиво – це напій, який багатьом знайомий як популярний напій у чарівному світі “Гаррі Поттера”. Казкову версію цього напою можна скуштувати в тематичних парках, присвячених “Гаррі Поттеру”. Більшість відвідувачів цих парків – діти, тому сливочне пиво, яке подають там, є солодким молочним коктейлем. Проте ми пропонуємо вам оригінальний рецепт справжнього, непідробного вершкового пива!
Сливочне пиво, справжній рецепт чарівного напою

Частина історії
Насправді сливочне пиво винайшли в Англії майже 500 років тому. Історики-кулінари відшукали перший опублікований рецепт цього напою у книзі рецептів, яка була видана в 1588 році. Сливочне пиво було дуже популярним у часи династії Тюдорів і після їх падіння, але з часом воно вийшло з активного вжитку. Проте навіть сьогодні в англійській глибинці можна знайти трактир, де подають цей напій, сварений за цим рецептом.

Інгредієнти:
- 500 мл нефільтрованого пива;
- 250 мл вершків з жирністю не менше 10%;
- 2 жовтка яєць;
- 3 ст. ложки цукру;
- 8 г сливочного масла;
- Щіпка гвоздики;
- Щіпка кориці;
- Щіпка імбиру;
- Щіпка мускатного горіха;
- Сіль за смаком.

Приготування:
- Змішайте жовтки яєць і цукор в одній посудині і взбийте їх венчиком до утворення однорідної маси. Розтопте сливочне масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

2. Перелейте пиво в каструлю і підігрівайте на середньому вогні до температури 70-80 градусів, не доводячи напій до кипіння. Знизьте потім вогонь і повільно влийте в пиво яєчно-цукрову суміш, постійно помішуючи вміст каструлі венчиком.

3. Потім повільно додайте в пиво розтоплене сливочне масло, ретельно перемішуючи вміст каструлі. Продовжуйте помішувати протягом 7 хвилин.

Тепер обережно додайте до пива вершки та прокип’ятіть напій на слабкому вогні ще 2-3 хвилини. Після зняття з вогню дайте напою настоятися протягом 20-25 хвилин.

Готово, традиційний різдвяний напій часів династії Тюдорів готовий. Перед подачею гостям не забудьте прикрасити сливочне пиво взбитими вершками!