Що приготувати замість звичайних котлет

Сьогодні я хочу поділитися рецептом для любителів м’ясних страв і простих рецептів. Якщо я прихильник люля-кебаба, то мені напевно цікаво спробувати мітитеі. Це традиційна молдавська страва, про яку повинні знати далеко за межами батьківщини. Дозвольте представити: мітитеі – смачні ковбаски без оболонки.

© Depositphotos

Мітитеі

Мітитеі традиційно готували з баранини. Але я пропоную вам взяти суміш фаршу: яловичини і курячого. Так котлетки вийдуть ще соковитішими і апетитнішими. Смажити мітитеі можна як на сковороді, так і на грилі. А щоб вони вийшли ще смачніше, після смаження їх потрібно трохи проварити. Якщо вам цікаві інші оригінальні страви, читайте мій рецепт м’ясних паличок.

© Depositphotos

Інгредієнти:

700 г яловичого фаршу 300 г фаршу з курячого філе 300-400 мл молока 2-3 зубчики часнику 1 ст. ложка крохмалу 1 ч. ложка гірчиці сіль, коріандр, чорний перець за смаком соняшникова олія для смаження

Приготування:

1. У глибоку миску висип фарш, поперчи та посоли м’ясо за смаком. Також додай коріандр і розкрошений часник. Перемішай фарш зі спеціями.

© Depositphotos

2. Потім почни додавати молоко порціями, по столовій ложці, періодично помішуючи. Потім додай до фаршу крохмаль. Згаси гірчицю оцтом і також додай до м’яса. Знову все перемішай. В кінці фарш повинен прилипати до рук. Миску з м’ясом закрий плівкою і постав у холодильник на 8-10 годин.

3. Після цього почни формувати мітитеі. Для цього візьми целофановий пакет, в центр положи фарш. Заверни пакет і надай котлеті продовгувату форму. Те ж саме зроби з усім фаршем, поки він не закінчиться.

© Depositphotos

4. На розігріту сковороду налей соняшникову олію. Потім виклади мітитеі. Смаж їх на великому вогні. Через 1 хвилину переверни на іншу сторону. Не доводь до готовності, котлети повинні трохи зарум’янитися з обох боків.

© Depositphotos

5. Потім виклади мітитеі в іншу сковороду з яловичиною бульоном. Готуй до готовності 10-15 хвилин на середньому вогні під кришкою.

© Depositphotos

Молдавські мітитеі подавай разом із салатом або домашньою аджикою. Це чудова страва, щоб рознообразити щоденне меню. Смачного!

Оцінити матеріал
Вікторія

Мене звати Вікторія, я засновниця цього блогу. Дуже сподіваюсь, що кожен знайде трохи цікавого тут. Для мене це маленьке хобі - писати та ділитися з вами.

Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Що приготувати замість звичайних котлет
Моя таємниця успіху: Як аромати в моєму домі допомагають мені привертати багатство