На Новий рік навіть не зважаючи на те, що новорічні салати не завжди корисні для організму, важко уникнути таких страв. Корольом серед салатів на новорічному столі залишається олів’є. Але “Селянський під шубою” та “Мімоза” все ще залишаються дуже популярними. Проте класичні версії цих салатів вже давно набридли громадськості. Думаю, наша неординарна “Мімоза” сьогодні сподобається всім!
Неординарна “Мімоза”, новий оригінальний смак

Просто, але приємно
Багато господинь вважають, що з новорічними салатами особливо морочитися не варто. Кажуть, на святковому столі вже є багато страв, для приготування яких доведеться попотіти! Наша сьогоднішня неординарна “Мімоза” – ідеальний вихід з ускладненої ситуації. Страва звична, але смак гострий.

Інгредієнти
1,5 банки печінки тріски
70 г твердого сиру
1 морква
1 луковина
2 курячих яйця
половина яблука
яблучний оцет
майонез
сіль за смаком
перець за смаком

Приготування
1. Моркву та яйця відваріть, після чого натеріть на дрібній терці моркву та окремо білок з жовтком. Сир також натеріть на дрібній терці. Луковину наріжте дрібно, залійте оцтом і залиште маринуватися.

2. Злійте з тріски усю олію, печінку вийміть в тарілку та розмильте виделкою. Яблуко натріть і добре замішайте в печінку.

3. Викладайте салат шарами, спереміжовуючи їх майонезом. Спочатку тріска, потім маринований лук, далі морква, після чого білки з сиром, верхнім шаром підуть жовтки. За бажанням прикрасьте верх салату зеленню.

Справа зроблена, неординарна “Мімоза” готова. Яблучний смак в салаті точно сподобається домашнім. Смачного!