Якщо вірити досвідченим господиням, то принаймні одне м’ясне блюдо обов’язково повинно бути на новорічному столі. У передвишенні 2024 року це особливо важливо, адже символом надходящих 366 днів є дракон. Тому я хочу поділитися з вами перевіреним канадським рецептом свинячих реберець в духовці, яке припаде до смаку всім ваших гостям.

Що знадобиться:
- 1,2 кг свинячих реберець;
- 100 мл кетчупу;
- 100 г яблучного пюре;
- 2 ст. ложки коричневого цукру;
- 4 ст. ложки соєвого соусу;
- 0,5 ч. ложки сушеного часнику;
- 0,5 ч. ложки солодкої паприки;
- 0,5 ч. ложки кориці;
- 0,5 ч. ложки чорного перцю;
- Половина лимона.

Приготування:
- У окремій посудині змішайте яблучне пюре, кетчуп, коричневий цукор. Потім додайте соєвий соус і сік половини лимона. Після цього присоліть суміш сушеним часником, солодкою паприкою, корицею і чорним перцем. Добре перемішайте маринад.

2. Залійте свинячі реберця приготовленим маринадом і залиште їх маринуватися принаймні півгодини, а краще годину, щоб м’ясо насичувалось смаком.

3. Після маринування вийміть реберця на протвінь, закрийте фольгою і запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 50 хвилин.

4. Після цього зніміть фольгу і, якщо навколо реберець нагромадилася зайва рідина, обережно її злійте.

5. Ще раз полийте реберця маринадом і відправте їх в духовку ще на 40 хвилин. Кожні 10 хвилин виймайте реберця, щоб полити зверху маринадом.
Ось і все, свинячі реберця в духовці за канадським рецептом готові. Впевнена, що вони сподобаються і вашим гостям. Смачного!