Після того, як салат “Олів’є” втратив свою популярність, багато людей почали шукати заміну цьому класичному страві. Деякі віддають перевагу більш простим варіантам і говорять, чому марудити над створенням складного салату, якщо є маринована свекла? Інші вважають, що в арсеналі рецептів повинно бути щось особливе, що можна подати на святковому столі. Салат “Полтавський” – ідеальний компроміс у цьому питанні. Він має ніжний, вишуканий смак і шикарне оформлення – все, як потрібно для святкового столу.
Салат “Полтавський”, ідеальний варіант для святкового столу

Деталі і нюанси
Цей салат був придуманий у місті Полтава на Україні, і він базується на відомому салаті “Мімоза”. За смаком і інгредієнтами “Полтавський” справді нагадує “Мімозу”, але після “Полтавського” дивитися на “Мімозу” буде шкода. Це як поліпшена версія!

Інгредієнти:
- 1 банка консервованих сардин або сайри
- 4 курячі яйця
- 1 цибулина
- 1 варена морква
- 2 плавлені сирки
- 30 г грецьких горіхів
- 3 ст. ложки майонезу
- сіль за смаком
- перець за смаком

Приготування:
- Відціди рибу з консервів, роздави її виделкою і вклади першим шаром в салат. Поверх зроби легку майонезну сітку. Додай нарізану дрібненькою цибулю другим шаром. Також зроби майонезну сітку.

2. Відвари яйця та охолодь їх, потім натри на терці. З них зроби третій шар. Після обов’язкової майонезної сітки, вклади нарізану на дрібній терці варену моркву як четвертий шар.

3. Верхній шар салату зроби з попередньо заморожених і натертих на терці плавлених сирків. Поверх їх нанеси трохи майонезу, а потім посип горішками грецьких горіхів.

Салат “Полтавський” готовий! Перед подачею на стіл дай йому настоятися пару годин. Я запевняю, що друзі та родина будуть в захваті від цієї страви. Смачного!